Forum Erotyczne » Zobacz temat - Odpowiedni wiek na pierwszy raz
Forum Erotyczne - www.forum18.pl wystawione na sprzeda¿ !
Kontakt z Adminem - Login - Forum18.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Odpowiedni wiek na pierwszy raz
Autor Wiadomo¶æ
Kretek 
Rajstopomaniak

Pomóg³: 2 razy
Do³±czy³: 10 Kwi 2009
Sk±d: z lycry
Wys³any: Sob 11 Kwi, 2009 18:16   Odpowiedni wiek na pierwszy raz

Jaki wiek jest odpowiedni do odbycia pierwszego stosunku :?:
Wiadomo, ¿e ka¿dy cz³owiek inaczej dojrzewa i w innym wieku odczuwa b±d¼ nie potrzebê seksu. Mi siê jednak wydaje, ¿e nie powinno siê ¶pieszyæ z tym pierwszym razem.
W dzisiejszych czasach m³odzie¿ wy¶miewa rówie¶ników, którzy czekaj± z tym trochê d³u¿ej ( i mamy niestety przyk³ady 13,14- letnich matek i ojców).
Ostatnio zmieniony przez Kretek Sob 11 Kwi, 2009 18:17, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Tomek 

Do³±czy³: 15 Mar 2009
Sk±d: Polska
Wys³any: Sob 11 Kwi, 2009 18:21   

krecik napisa³/a
W dzisiejszych czasach m³odzie¿ wy¶miewa rówie¶ników,

Nie tylko w dzisiejszych ale i wcze¶niejszych czasach wy¶miewano. A odpowiedni wiek to taki w którym jest sie na tyle odpowiedzialny aby ponie¶æ konsekwencjê sexu jakim jest ci±¿a.

Kretek 
Rajstopomaniak

Wys³any: Sob 11 Kwi, 2009 19:14   

Tomek napisa³/a

A odpowiedni wiek to taki w którym jest sie na tyle odpowiedzialny aby ponie¶æ konsekwencjê sexu jakim jest ci±¿a.

Bardzo trafne sformu³owanie Tomek.
Nie powiem, ¿e ¼le jest bo "¶wiat kipi seksem" i wszêdzie go pe³no (lubiê poogl±daæ sobie w internecie ró¿ne spro¶ne stronki) jednak mog³yby one byæ trochê trudniej dostêpne dla m³odych ludzi (mowa o niepe³noletnich) mo¿e wtedy ich fantazja nie by³aby taka bujna :?:

Vania 
Moderator
KochamDoUtratyTchu

Pomog³a: 3 razy
Do³±czy³a: 04 Kwi 2009
Sk±d: z koñca ¶wiata
Wys³any: Nie 12 Kwi, 2009 09:30   

³adnie napisa³ Tomcio:) odpowiedni wiek to taki w którym jest siê na tyle odpowiedzialnym aby ponie¶æ konsekwencje sexu jakim jest ci±¿a:)
Tak naprawde nie ma okreslonego wieku na pierwszy raz..ka¿dy inaczej dojrzewa itd. Wiêc my¶le ze zdanie sformu³owane przez Tomka ,jest jak najbardziej trafne:)

http://forum18.pl/portal.php
REGULAMIN FORUM!!

Scelta 

Pomog³a: 2 razy
Do³±czy³a: 08 Kwi 2009
Wys³any: Nie 12 Kwi, 2009 10:58   

To, ¿e wy¶miewaj± , wynika z braku elementarnej wiedzy na ten temat.
Rodzice nie wiedz± jak, ani te¿ nie znajduj± czasu na to by m±drze rozmawiaæ i w odpowiednim kierunku kszta³towaæ rozwój swoich dzieci. Mo¿e te¿ wstydz± siê poruszaæ tematy intymne.
Dzieciaki czêsto przechwalaj± siê swoimi osi±gniêciami w tych sprawach, jednak w wiêkszo¶ci fantazjuj± i wymy¶laj± historie, których nie by³o.

Tomek ³adnie napisa³. Jestem tego samego zdania. Rozpoczynaj±c wspó³¿ycie nale¿y byæ ¶wiadomym jego konsekwencji a je¶li takie nast±pi±, przyj±æ je odpowiedzialnie.

Tomek 

Do³±czy³: 15 Mar 2009
Sk±d: Polska
Wys³any: Nie 12 Kwi, 2009 12:46   

Dziêkuje bardzo. Czasem uda mi siê co¶ m±drego napisaæ. :-P

Kiedy¶ nauczyciel w zawodówce powiedzia³ na lekcji wychowania, "ci co du¿o mówi±, niewiele z tego zrobili". I powiem wam szczerze, ¿e mia³ racjê wobec tych kolegów którzy siê przechwalali.

Scelta napisa³/a
Rozpoczynaj±c wspó³¿ycie nale¿y byæ ¶wiadomym jego konsekwencji a je¶li takie nast±pi±, przyj±æ je odpowiedzialnie.

£adnie ubrane w sowa. ;-)

Kretek 
Rajstopomaniak

Wys³any: Pi± 17 Kwi, 2009 19:41   

Wydarzenie z ostatnich dni.

14-latka urodzi³a dziecko

Lalunia_90 

Do³±czy³a: 18 Pa¼ 2009
Wys³any: Sob 24 Pa¼, 2009 07:50   

Popieram zdanie Tomka ;)

fafaq 

Do³±czy³: 06 Maj 2009
Wys³any: Pon 26 Pa¼, 2009 14:59   

Patrz±æ na zachowanie dzisiejszej m³odzie¿y to mo¿na siê raczej spodziewaæ obni¿enia tego progu wiekowego.

Lalunia_90 

Do³±czy³a: 18 Pa¼ 2009
Wys³any: Pon 26 Pa¼, 2009 17:53   

No niestety tak to ju¿ bywa ;)

lukaszzek 

Do³±czy³: 13 Kwi 2010
Wys³any: Wto 13 Kwi, 2010 13:11   

20 lat to odpowiednie okres..

Vania 
Moderator
KochamDoUtratyTchu

Pomog³a: 3 razy
Do³±czy³a: 04 Kwi 2009
Sk±d: z koñca ¶wiata
Wys³any: Sro 21 Lip, 2010 10:04   

lukaszzek napisa³/a
20 lat to odpowiednie okres..

dlaczego tak s±dzisz..? a jak prze¿yje to za 19 lub 21 co wówczas..?;))))

Nie zgodzê siê z Tob±. Ka¿dy dojrzewa do tej decyzji w innym czasie. Jeden zdecyduje sie maj±c lat 18 a drugi lat 25 nie ma regu³y nie ma czasu ,,odpowiedniego''

http://forum18.pl/portal.php
REGULAMIN FORUM!!

Euforion 

Do³±czy³: 29 Lip 2010
Wys³any: Pi± 30 Lip, 2010 21:08   

pod tym wzglêdem - znaczy stosunku z wylaniem nasienia do pochwy - jestem konserwatywny! to musi byæ przynajmniej 18 lat! a tak naprawdê wtedy, gdy oboje wiedz±, co robi±, ¿e to nie puzzle, nie klocki, nie skakanka! ¿eby nie sprowadziæ jakiej¶ tragedii ¿yciowej...

natomiast podryw, zalecania i ca³uski, to zupe³nie co innego...
sam to robi³em maj±c 12-13 lat... by³o bosko... do dzi¶ mam przyjaciólkê Wandziê, z któr± siê kontaktujemy przynajmniej raz na kwarta³... razem ca³owali¶my siê bardzo fajnie w dzieciñstwie... jej usta wspominam jako miêtowo-malinowe, o bardzo fajnym mi±¿szu, mia³a cudowny jêzyczek i niezmiernie czuli¶m siê bezpiecznie... oraz ciep³o...

fajnie te¿ to wspominamy z naszymi po³ówkami teraz... ona ma ju¿ dziecko z pewnym mê¿em, a ja siê powoli stabilizujê Ê Ê... hehe...

lulibel 

Do³±czy³: 03 Gru 2011
Wys³any: Pon 05 Gru, 2011 19:25   

w tych czasach to 16 lat ju¿ pewnie najwy¿sza pora

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Warning: include(./r2.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/vemmapol/domains/forum18.pl/public_html/includes/page_tail.php on line 72

Warning: include(./r2.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/vemmapol/domains/forum18.pl/public_html/includes/page_tail.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening './r2.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/vemmapol/domains/forum18.pl/public_html/includes/page_tail.php on line 72

Twoje centrum GSM | REWOLUCJA w papeniu!