Co sprawia ¿e rano chêtnie otwieracie oczy i wstajecie z ³ózka..?co sprawia ¿e sie usmiechacie..? co nadaje sens Waszemu ¿yciu..? Wypowiadajcie siê..
Mo¿e ja zacznê:
*dla mnie zawsze najwazniejsza by³a mi³o¶c,to ona sprawia³a ze moje zycie mialo jakis glebszy sens,i co za tym idzie,najukochansza istota pod sloncem moj m±¿.Zawsze uwaZa³am,i zreszt± do tej pory uwazam ¿e kiedy sie nie kocha ¿ycie jest inne,znikaj± te barwy,znikaj± te kolory,usmiechy rado¶ci.¯ycie bez mi³o¶ci jest marne..
*rodzice,wiele im zawdziêczam..
zapewne jeszcze co¶ doskrobe..
_________________ Bo wiem ¿e gdziekolwiek bêdê, nie zwiedzie mnie jasne ¶wiat³o przy koñcu tunelu..
Pomóg³: 2 razy Wiek: 32 Do³±czy³: 10 Kwi 2009 Posty: 502 Sk±d: z lycry
Wys³any: Pi± 22 Maj, 2009 16:16
Niestety obserwuj±c wszystkich pisz±cych naszych u¿ytkowników muszê stwierdziæ, ¿e chyba tylko ja bêdê pesymistycznie nastawiony do ¿ycia. Codziennie rano o 6.30 wstajê do pracy, robiê to szybko bo z regu³y w³±czam drzemkê w telefonie, potem 8 godzinek w robocie i do domu i jestem ju¿ za bardzo zmêczony na bycie bardzo szczê¶liwym...
_________________ Adres mail skasowany na pro¶bê u¿ytkownika.
Odk±d siêgam pamiêci±, zawsze cieszy³am siê z samego faktu istnienia, ¿ycia.
Moja Mama, twierdzi, ¿e jako jedyna, bêd±c jeszcze dzieckiem, mówi³am do Niej: "Mamu¶, ja tak bardzo cieszê siê, ¿e ¿yjê, gdyby mnie nie by³o, to bym p³aka³a...."
Nie pamiêtam tego, ale bêd±c ju¿ dojrza³± kobiet± z pewno¶ci± wiem, ¿e sensem jest dla mnie samo ¿ycie
Jest to niezwyk³y dar :) Mam sprawne rêce, nogi, umys³.
Wynios³am z domu naturaln±, tak± beztrosk± rado¶æ, umiejêtno¶æ cieszenia siê z rzeczy pozornie drobnych, codziennych, niekiedy wrêcz banalnych.
Sens mojemu ¿yciu nadaje w³a¶nie sam fakt istnienia, rodzina; m±¿, który jest najwspanialszym mê¿czyzn± na ¶wiecie, synek, który za kilka miesiêcy zobaczy jak wygl±da Jego mama i tata.
Sens mojemu ¿yciu nadaje ca³a rodzina - moi rodzice, którzy nauczyli mnie kochaæ i wpoili naturaln± niechêæ do przemocy, k³amstwa, nienawi¶ci, wszelkiego z³a.
Moje rodzeñstwo z krwi i ko¶ci jak te¿ "przybrane"......
Moje zainteresowania, pasje.... wiele z nich zrealizowa³am na studiach, ale tak wiele jeszcze ich jest....
Carpe diem..... :)
[ Dodano: Sob 23 Maj, 2009 15:22 ]
Kretek napisa³/a
Codziennie rano o 6.30 wstajê do pracy
Kretek, 6,30 to zupe³nie normalna pora, ja tak¿e codziennie wstajê o tej godzinie, choæ nie muszê....
Kretek napisa³/a
jestem ju¿ za bardzo zmêczony na bycie bardzo szczê¶liwym...
No tak, maj±c 29 lat to jest siê ju¿ zdruzgota³ym staruszkiem, niezdolnym do wiêkszych uczuæ....
hmmmm, mój m±¿ pracuje bardzo ciê¿ko, ma ogromn± odpowiedzialno¶æ za ¿ycie i zdrowie wielu ludzi, ale wraca do domu u¶miechniêty, radosny, szczê¶liwy....
Wy³±cznie od Ciebie zale¿y jak bêdzie wygl±da³o Twoje ¿ycie osobiste...
Wybacz, ale gdybym mia³a ¿yæ z takim pesymist±, odesz³abym jak najszybciej....
Wys³any: Sob 23 Maj, 2009 15:48
Kretek napisa³/a
jestem ju¿ za bardzo zmêczony na bycie bardzo szczê¶liwym...
No tak, maj±c 29 lat to jest siê ju¿ zdruzgota³ym staruszkiem, niezdolnym do wiêkszych uczuæ....
Wybacz, ale gdybym mia³a ¿yæ z takim pesymist±, odesz³abym jak najszybciej....
Owszem mam 29 lat i zabrzmi to dziwnie, ale czasami czujê siê jakbym mia³ 80 lat.
Od zawsze by³em pesymist±, nigdy nie widzia³em dobrych stron ¿ycia (i tu nie chodzi o narzekanie na statut spo³eczny), nie potrafiê siê cieszyæ, okazywaæ publicznie uczuæ itd. itd.
Wielokrotnie próbowa³em siê zmieniæ, ale ja nawet nie umiem udawaæ, ¿e siê cieszê.
Moja ¿ona na szczê¶cie ju¿ mnie w miarê dobrze pozna³a i jako¶ sobie dajemy z sob± radê.
Co do pytania Vani czy praca sprawia mi rado¶æ...odpowiem oczywi¶cie, ¿e nie do koñca, ale nie narzekam.
Scelta co do Twojej osoby to je¶li wszystkie Twoje posty s± szczere to jeste¶ wraz ze swoim mê¿em wyj±tkiem w naszej smutnej Polsce.
Ostatnio zmieniony przez Kretek Sob 23 Maj, 2009 15:49, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Scelta co do Twojej osoby to je¶li wszystkie Twoje posty s± szczere to jeste¶ wraz ze swoim mê¿em wyj±tkiem w naszej smutnej Polsce.
Tak, s± szczere. Nie s±dzê jednak, ¿e jeste¶my wyj±tkiem. Znam masê osób, którzy my¶l± podobnie jak my, którzy naturalnie i autentycznie ¿yj± "pe³n± par±", s± szczê¶liwi (nawet wtedy, gdy pozornie du¿o im do tego szczê¶cia brakuje) i nie narzekaj± wiecznie na swój los - a mo¿esz mi wierzyæ, ¿e czêsto mieliby powody.
Jeszcze jedno mnie zastanawia: dlaczego piszesz "w smutnej Polsce"?
"Zawsze nam siê wydaje, ¿e w innym miejscu bêdzie lepiej", ale to tylko pozory i z³udzenie. Czy by³by¶ szczê¶liwszy mieszkaj±c w Londynie, albo Rzymie, Barcelonie czy Pradze?
S±dzê, ¿e nie.
Wiêcej optymizmu Ci ¿yczê Kretku
Szkoda marnowaæ ¿ycie na dostrzeganie tylko jego z³ych stron. Jest zbyt krótkie.
Ostatnio zmieniony przez Scelta Sob 23 Maj, 2009 17:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Kretku, nie odpowiem Ci na to pytanie. Uwa¿am, ¿e przede wszystkim musisz chcieæ.
Nigdy nie by³am pesymistk± i ani Ciebie nie rozumiem, ani nie wiem jak siê czujesz.
Po prostu obcy jest mi taki stan.
Wys³any: Wto 26 Maj, 2009 06:14
Scelta napisa³/a
Nigdy nie by³am pesymistk± i ani Ciebie nie rozumiem, ani nie wiem jak siê czujesz.
Po prostu obcy jest mi taki stan.
To niech Ci on bêdzie obcy do koñca ¿ycia bo jest to co¶ okropnego. Wstajesz rano i nic Ciê nie bawi, nie masz celu, nic Ci siê chce...
Bêdê próbowa³ siê prze³amaæ i znale¼æ sobie miejsce na ziemi. Mam przecie¿ kochaj±c± rodzinê.
Pomog³a: 3 razy Wiek: 27 Do³±czy³a: 04 Kwi 2009 Posty: 495 Sk±d: z koñca ¶wiata
Wys³any: Wto 26 Maj, 2009 14:45
wiêc myslê ¿e skoro masz rodzinê to tego ukochanego miejsca na ziemii juz nie musisz szukaæ ,bo je znalaz³e¶..
Tak jak to mawia³a moja ,juz nie zyjaca babcia..,,ciesz siê ka¿dym dniem i czerp z niego jak najwiêcej,bo ni siê obejrzysz bêdzie trzeba zostawic wszystko i poprostu odej¶c..''
_________________ Bo wiem ¿e gdziekolwiek bêdê, nie zwiedzie mnie jasne ¶wiat³o przy koñcu tunelu..
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Warning: include(./r2.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/vemmapol/domains/forum18.pl/public_html/includes/page_tail.php on line 72
Warning: include(./r2.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/vemmapol/domains/forum18.pl/public_html/includes/page_tail.php on line 72
Warning: include() [function.include]: Failed opening './r2.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/vemmapol/domains/forum18.pl/public_html/includes/page_tail.php on line 72